FORSIDE TURISTINFORMATION KORT SØG SIDSTE NYT

     
 

 Skanderborg Museum  

Skanderborg Museum
Adelgade 5, 8660 Skanderborg
Tlf. 8652 2499, Fax 8652 1198
email: museum@skanderborg-museum.dk


Aktivitetskalender

13/6 - 23/11  
Kvinderne og det røde ler
- særudstilling af keramik fra Vestafrika.
  Læs mere
JULI & AUGUST
Udstilling og salg af historiske glas
13/10 - 17/10 10-13
Ved Borgens Fod
Aktiviteter og underholdning i skolernes efterårsferie.
 
6/11 16,30 - 20,30
Håndarbejdets dag Læs mere

 


Mandag d. 13. til fredag d. 17. oktober, alle dage fra 10-13

Ved Borgens Fod
- Aktiviteter og underholdning i skolernes efterårsferie

Middelalderen sættes i fokus, når Skanderborg Museum i 5 dage i efterårsferien byder på en lang række af spændende og sjove aktiviteter for alle, der har lyst til at genopleve lidt af livet i middelalderen.

I museets have vil man kunne opleve historiske håndværk, middelalderlige klange og sværdkampe. Desuden bliver der mulighed for at lune sig ved bålet eller med varm suppe lavet efter en middelalderlig opskrift.

Det vil alle dage være muligt at klæde sig ud i middelalderlige dragter, prøve en ægte ringbrynje, skrive sit navn på en vokstavle samt lege og spille de spil, som børn har underholdt sig med i mange hundrede år.

På museet koges der bolcher, man kan deltage i en gætteleg i udstillingerne og der vil være åbent i den gamle købmandsbutik.

Et specificeret program for efterårsferiens aktiviteter kommer i august måned.
 

Demonstration og Inspiration

Håndarbejdets Dag på Skanderborg Museum
Torsdag den 6. november kl. 16.30 - 20.30

 

Torsdag den 6. november 2003 er det Håndarbejdets Dag. Denne dag er der landet over fokus på Håndarbejde, som for mange har haft en dårlig klang, ikke mindst hos unge, som ofte opfatter håndarbejde som noget meget gammeldags og kedeligt. - Men sådan forholder det sig slet ikke, og derfor sættes der fokus på, hvordan de forskellige håndarbejder kommer til udtryk i dag.

Med Håndarbejdets Dag er det ønsket at fremme interessen for håndarbejde og vise, at håndarbejde kan være nutidigt, levende og spændende.

På Skanderborg Museum vil der blive demonstreret ikke mindre end 23 forskellige håndarbejder/håndværk, både klassiske og helt nye typer håndarbejder; altsammen med et personligt udtryk.

Patch-work, pileflet, hattemageri, taskesyning, uldbroderi, sivskomageri, halmarbejde, servietdecoupage, knivmageri, broderi, horn- og benarbejde, dominostrik, fluebinding, folkedanserdragter, æsker og papirflet, knipling, filtning, spinding, barkarbejde, snitning, brodericollage, Kaffe Fassett strikning og løbbinding.
 
 
 

Bemærk:
Håndarbejdets Dag er et eftermiddags- og aftenarrangement:

Sæt kryds i kalenderen allerede nu