FORSIDEN ENGLISH SPONSORER LINKS FORMIDLINGSENHED RY WEBMASTER

nyt_fra_sohojlandets_ekomuseum.gif
Prospekt | Nyhedsbrev nr 5 | Besøg fra Japan | Ejer Baunehøj


 

Ny informationstavle og folder om Illerup Å-dal

 

sven_og_jacob.jpg Miljøminister Svend Auken og trafikminister Jakob Buksti indviede onsdag den 15. august 2001 en ny stiforbindelse fra motorvejsrastepladsen, Fuglsang Vest, til Illerup Å-dal.
   
Når man kører ad motorvejen mod syd finder bilisten rasteplads Fuglsang Nord ved Skanderborg mellem afkørsel 51 og 52. Her er en meget smuk udsigt over skoven, hvor et stisystem giver mulighed for en spadseretur i det grønne. De ekstra energiske kan endda fortsætte over Ådalen til et andet stisystem i Mesing Sønderskov.

Skov- og Naturstyrelsen ved Silkeborg Statsskovdistrikt har sikret den ny forbindelse fra rastepladsen til statsejede arealer i å-dalen.
Stien er etableret som en opfølgning på en fredning, der er gennemført for at bevare resterende jernalderfund i ådalens tørv. Der er nu mulighed for at holde et lidt længere rast og se på området, hvor et af de vigtigste jernalderfund i Europa er gjort.

Silkeborg Statsskovdistrikt er med i Søhøjlandets Økomuseum, og har ladet informationstavler og en ny folder om å-dalen udføre inden for rammerne af
økomuseumssamarbejdet. Tavlerne er udført i overensstemmelse med Skov- og Naturstyrelsens skiltedesign, som også økomuseet benytter uden for
statsejede arealer. Folderen er udført i et design, som økomuseet har anvendt i andre sammenhænge - f.eks. i en fælles folder om museerne i Ry Kommune.

Folderen kan man få i en folderkasse på motorvejsrastepladsen eller den kan downloades som pdf-fil her på hjemmesiden.

    
auken_klipper.jpg illerupaa4.jpg
illerupaa5.jpg illerupaa3.jpg
En side tilbage Tilbage