FORSIDE ENGLISH TURISTINFORMATION KORT SØG SIDSTE NYT

     
Klostermølle Naturcenter

Klostermølle Naturcenter
Klostermøllevej 48, Voerladegård
8660 SkanderborgFriluftsliv omkring Klostermølle

   Klostermølle ligger smukt placeret ved delta-området Klosterkær for foden af udsigtspunktet Sukkertoppen. Klostermølle og omgivelser er omfattet af Mossøfredningen, og bygningerne er
derudover omfattet af bygningsfredning.
Klostermølle besøges af mange mennesker. På en god dag i sommerhalvåret kan besøgstallet nemt passere 500 besøgende. Hvor mange, der kommer på årsbasis vides ikke med sikkerhed, men måske er op mod 20.000 mennesker et godt bud. Mange kommer blot forbi på "egen hånd" på f.eks. søndagsudflugt eller en travetur i skoven. Andre deltager i naturskoleaktiviteter, fugleture eller guidede rundvisninger.
Endvidere benyttes kanoteltpladsen flittigt af kanoturister på Gudenåen.
Pladsen er åben for kanofarere i perioden 16/6-31/12.
  
I skovområderne nær Klostermølle er der afmærkede stier, som bl.a. leder op til Sukkertoppen. Skovdistriktet har udbygget de friluftsmæssige muligheder på selve ejendommen med parkeringsplads, stier, skiltning, borde/bænke, teltplads og fugletårn.
   I samarbejde med Søhøjlandets Økomuseum er der opsat udendørs informationstavler om Klostermølle- kompleksets historie, reliktplanter m.m. Der er planer om at etablere en vandresti fra Gl. Rye til Klostermølle, hvorfra bl.a. områdets særegne geologi og spændende kulturspor kan formidles.
Og der er planer om at indrette en udstilling om Klostermølle og det spændende landskab omkring ejendommen i den tidligere møllebygning. Der er mange muligheder for at udbygge områdets friluftsmæssige kvaliteter. I 2001 afholdtes et inspirations-seminar om Klostermølle fremtid, og der vil blive lagt flere spændende planer for Klostermølle i fremtiden.

 

Se Vejle Amts hjemmeside, med beskrivelse af Mossø.
Du kan downloade et kort med turforslag HER>> 

 

Skanderborg Museum | Øm Kloster Museum | Gl.Rye Mølle | Ferskvandsmuseet