Gl.Rye Mølle og Træskomuseum

Gl.Rye Mølle og
Træskomuseum

Møllestien 5, Gl.Rye, 8680 Ry
Tel. 86 89 86 75
E-mail: grm@ecomuseum.dk


Arrangementer 2005


Der er ikke flere planlagte arrangementer i denne sæson

Rundvisninger - voksne:

Kulturformidleren på Gl. Rye Mølle og Træskomuseum tilbyder museets gæster rundvisninger i museets udstillinger med temaer som træskomageri, 2. verdenskrig og Møllens savværk. Rundvisningerne kan efter aftale tilrettelægges i forhold til temaer, som gæsterne har særlig interesse i.

Der er ligeledes mulighed for særlig tilrettelagte arrangementer: eksempelvis byvandringer i Gl. Ry by, hvor vi besøger byens smukke middelalderkirke og den berømte Skt. Sørens Kilde med det helsebringende vand.
Gl. Rye Mølle og Træskomuseum kan, efter aftale, også besøges om aftenen og kombineres med en tur til den nærliggende galgebakken, hvor det siges at spøge.

Rundvisninger – skole:

Skolegrupper kan få rundvisninger i museets samling, og alt efter interesse kan der fokuseres på forskellige temaer i udstillingen, f.eks.:

Sagn og overtro i skoven: Skoven er hjemsted for overtro og sagn om begivenheder, personer og væsner, der har fyldt folk med gys. Kom og hør fortællingen om Skt. Sørens kilde, om ellefolket i skovens høje og andre spændende historier fra tidernes morgen. Undervejs fortælles der også om istidslandskabets dramatiske udseende med høje bakker og dybe kløfter.
Varighed: ca. 60 minutter.

I abbed Peders fodspor: Vi følger i abbed Peders fodspor og oplever Gl. Rye by som den var i middelalderen. Munkene fra Øm Kloster ejede byen og stod også bag byggeriet af byens smukke middelalderkirke Skt. Sørens. Vi besøger også den berømte Skt. Sørens Kilde med det helsebringende vand og byens galgebakke, hvor kriminelle blev hængt.
Dette formidlingstilbud kan med fordel kombineres med en rundvisning på Øm Kloster Museum.
Varighed: ca. 70 minutter.

Gl. Rye Mølle og Træskomuseum, Øm Kloster Museum og Ferskvandsmuseet samarbejder om tre formidlingstilbud, som det vil være muligt at bestille for museumssæsonen 2004. Se mere HER >>

Prisen for disse rundvisninger er 250,00 kr., mens der pålægges et tillæg på 200,00 kr. ved rundvisninger udenfor alm. åbningstid.

Hertil kommer alm. Entré: Voksne 25 kr.
  Børn under 14 år: 10 kr.
  Grupper over 10 pers.: 15 kr. pr. deltager

Ring og få en snak med museets kulturformidler Lars Pagh eller museumsassistent Birthe Ø. Jensen på telefon 86 89 8675 eller email: grm@ecomuseum.dk.


   
<< TILBAGE
Til toppen

 

Gl.Rye Mølle og Træskomuseum | Information | Arrangementer | Faste udstillinger
Særudstillinger | Litteraturhenvisninger | Brochurer | English | Kontakt