Ferskvandsmuseets forside

Ferskvandsmuseet
Købmandsgården 1, 8680 Ry
Tlf. 8689 0199
E-mail:fmr@ferskvandsmuseet.dk


Pressemeddelelse, udsendt den 22. juni 2004

 

Gl. Turisten fik sejladstilladelsen!

I dag tirsdag var museumsskibet Gl. Turisten til eksamen – og hun bestod!

 


Motoren beses
 

    For at være helt klar til besøg af skibsinspektør Chr. Bech og skibsinspektør Hedegaard blev museumsskibet Gl. Turisten i søndags gennemgået af Peter Kjemtrup (1. skipper), Jørgen Bådebygger (Jensen) og 3 medlemmer fra skibslavet: Finn Gade, Jørgen Birch og Steen Rytter. De justerede lidt, tjekkede en ekstra gang motor og udstyr samt afprøvede radioen.

I dag tirsdag kl. 09.00 ankom de 2 skibsinspektører. De foretog en grundig gennemgang og undersøgte, om Gl. Turisten nu var i stand til at opfylde de betingelser, Søfartsstyrelsen har stillet, fortæller Steen Rytter. Efter mere end 3 timers "eksamen", så underskrev skibsinspektør Bech sejltilladelsen.

Det er simpelthen den dag, vi alle i skibslavet har ventet på, udtaler Steen Rytter. Sådan en dag er al sliddet værd! Uden opbakningen fra hver enkelt af de 24 medlemmer af skibslavet var vi aldrig nået hertil. Det er også af stor betydning, at skibslavet har lovet at bistå med skibets vedligeholdelse fremover.

I morgen onsdag er det årsdagen for, at direktør Dan Boyter, Pressalit, navngav skibet Gl. Turisten. Det er derfor med stor glæde, at det netop bliver medarbejdere fra marketingafdelingen på Pressalit, som onsdag kommer ud at sejle den første tur med Gl. Turisten og med skipper Peter Kjemtrup ved roret.

Bestyrelsen for Ferskvandsmuseet har ventet i spænding på sejltilladelsen. Det har ikke været uden forhindringer at nå hertil. Flere gange har det forlydt, at tilladelsen næsten var i hus. Men forgæves, da der opstod nye spørgsmål. Derfor har vi ikke turdet sende invitationerne ud til den officielle markering af, at Gl. Turisten nu må sejle. Det sker snarest, selv om vi er tæt på sommerferien.

Vi ser frem til, at museumsskibet Gl. Turisten nu får en væsentlig plads i Ferskvandsmuseets formidlingsindsats. Vi håber at komme ud at sejle med grupper, skoleklasser, lejrskoler og sponsorerne, udtaler Steen Rytter. Gl. Turisten er et museumsskib og skal ikke indgå i rutesejlads. Det skal være en særlig anledning hver gang!

Museet er i fuld gang med at udvikle formidlingstilbud og skoletjeneste. Undervejs er en guidemanual med forslag til ture og beskrivelse af biologi og kulturhistorie således det opleves om bord. Den skal bruges af de tilknyttede guider og tjene inspiration for deres fortællinger. Med tilladelsen i dag så får vi tid til at få beskrevet de administrative arbejdsgange omkring booking og sejlads. Vi vil snarest fortælle mere herom.

 


"Nu skal jeg sige dig een ting!"
 


Radioen afprøves
 


Mon han nu gør det rigtigt? Skibsinspektør Chr. Bech ved pc'en. Skibsindp. Hedegaard ser til.
 


Skibsinspektør Chr. Bech giver den endelige tilladelse til skipper Peter Kjemtrup


Fotos: Steen Rytter
 

 

 

Information | Arrangementer | Faste udstillinger | Særudstillinger
Forskning | Brochurer | Links | Besøgssteder | English