Nyhedsbrev april 2004

Museumsskibet Gl. Turisten har fået sin første godkendelse af Statens Skibstilsyn (Søfartsstyrelsen)!

I dag den 26. april 2004 blev museumsskibet Gl. Turisten af en tilkaldt kran løftet på land. Og fik ved den lejlighed den første godkendelse. Det var en af de væsentlige mile-pæle!

Foto: Anders Jørgensen

Godkendelsen

Uanset, at museumsskibet Gl. Turisten ikke har været ude at sejle, så skulle det have sit årlige bundsyn. Formelt først til juli, men museet valgte at slå det sammen med, at skroget og monteringen af opdriftsmidler skulle synes.

Skibsinspektør K. Schjønfeldt Eriksen foretog det årlige bundsyn. Han fandt to steder, hvor Jørgen Bådebygger (Jensen) kunne slå lidt mere kalfatringsuld ind. Og så blev bunden godkendt.

Derefter blev skibet sat i vandet igen; og Schjønfeldt kunne syne ilægning og fastgørelse af opdriftsmiddel. Opdriftsmidlet er certificeret som at overholde Solas-regulativet. Det er det samme materiale, der anvendes som opdriftsmiddel i redningsflåder af fabrikatet Viking. Alt blev godkendt.

Det betyder, at museumsskibet Gl. Turisten nu er godkendt som synkefrit skib; og at museet nu kan arbejde ud fra, at det kan godkendes efter havnerundturssejlads-regulativet. I forhold til tidligere er kravet om montering af 3 redningsflåder nu bortfaldet. Dermed kan vi fastholde det udseende, skibet havde 1922-1975 - hele den periode, den sejlede i rutefart mellem Ry og Himmelbjerget.

Med den nævnte godkendelse er der nu åbnet for, at vi kan komme videre med de resterende godkendelser: Lænse- og brandslukningsudstyr, radio og motor. Det sker forhåbentlig inden for det næste par uger.

Vi har anskaffet udstyret for længst. Og søkort, kompas, redningskranse mv. Så det, der mangler, er, at det skal synes om bord og under sejlads.

Skoletjenestemateriale

Som et supplement til det tidligere udarbejdede skoletjenestemateriale er der nu ved at blive udarbejdet et materiale, som knytter sig specielt til sejlads og oplevelser med museumsskibet Gl. Turisten.

Bemanding

Der er indgået aftaler med de første, som opfylder kravene til at sejle; og de første, som vil forestå formidling/guidning om bord.

Så nu går det stærkt fremad!

Henvendelse vedr. dette nyhedsbrev:
Sekretær, bestyrelsen
privat tlf. 87 88 01 87