Ferskvandsmuseets forside

Ferskvandsmuseet
Købmandsgården 1, 8680 Ry
Tlf. 8689 0199
E-mail:fmr@ferskvandsmuseet.dk


ARRANGEMENTSKALENDER


BILLEDER FRA KRIBLE-KRABLE-TURE

Vær frisk - spis fisk  29/7-2004:


Turen går til Alling Vest, hvor der samles et udvalg af urter, bl.a. røllike, gråbynke, mælkebøtte, fuglegræs, vejbred, syre og mynte.

Jesper renser aborrerne, der er leveret af den lokale "Carsten Fisker".

Der plukkes hindbær til desserten.

Brændenælderne dyppes et øjeblik i kogende vand, hvilket ødelægger brændehårene, så stængler m.v. kan sorteres fra uden at man brænder sig.

Snobrødene bages og hakkede brændenælder samt kartofler hældes i gryden.

Aborrerne pakkes sammen med gråbynke ind i staniol og lægges på bålet.

Af æg og brændenælder fremstilles lækre frikadeller.

Salaten består af æble, røllike, fuglegræs, syre og vejbred (blade samt frø).

Værs'go - så er der serveret !

Desserten - hindbærkompot og snobrød - bliver konsumeret af Tobias med stort velbehag.

Fotos: Lars Skipper

Tag med ud og lugt  3/8 2004:


Nik snuser til en svamp?

...og ansigtsudtrykket taler for sig selv!

Her har vi fanget en stor græshoppe, som man tidligere troede kunne kurere vorter - deraf navnet vortebider. At det er en hun kan ses på den lange læggebrod, som benyttes ved æglægningen.

At græshopper kan blive så store kom bag på Nik!

På et egetræ finder vi en masse galler - her en galle fra en galæblehveps. Hvepsen producerer en væske, der får planten til at producere den æbleligende galle, hvori den lægger et æg. Flere hundrede arter af hvepse, mider, fluer, myg m.fl. laver galler.

Det gode vejr har lokket sommerfuglene frem. Her kigges nærmere på en...

...dukatsommerfugl, navngivet efter sit gyldne udseende.

Fotos: Lars Skipper


SE OGSÅ BILLEDER FRA:
DE FØRSTE KRIBLE-KRABLE-TURE, DE NÆSTE KRIBLE-KRABLE-TURE,
SVAMPETURE ELLER TEMADAGE PÅ MUSEET

<< TILBAGE
Toppen af siden
 
Information | Arrangementer | Faste udstillinger | Særudstillinger
Forskning | Brochurer | Links | Besøgssteder | English